14 oktober 2009

I dag klubbar riksdagen FRA-lagen

Nödvändigt skydd mot terrorister eller oacceptabel kränkning av medborgarna?

Ridån går i dag upp för sista akten i FRA-dramat – åtminstone för den här gången. Riksdagen fattar beslut om förändringar i den omstridda spionlagen. Av allt att döma kommer riksdagen att säga ja. Regeringens proposition rann snabbt igenom försvarsutskottet utan knot från den borgerliga majoriteten.

Läs på DN: Snabbguide: Vad handlar FRA-lagen om? och I dag klubbar riksdagen den nya FRA-lagen.

En bubblare som (återigen) dykt upp igen är SÄPO som är förbannade över att dom inte får beställa avlyssning. Läs mer på SR/Ekot.

Piratpartiet har kallat till en liten manifestation klockan 14.30 i samband med detta: "För att stoppa lagen så behöver åtta alliansledarmöter lägga ner sina röster eller fyra rösta med oppositionen. För att stötta dom som vågar stå emot partipiskan så annordnar Piratpartiet en manifestation utanför Riksdagen."

/Peter

Andra om , , .

5 kommentarer:

 1. Efteråt kan vi också hålla en minneshögtid, även om vi inte kan vara i Stockholm:

  Idag sörjer vi Privatlivets död - gör det du också!

  Ses där!

  SvaraRadera
 2. Fast i nyhetsskugga inomhus och klockan är redan över 16. Jag tänder ett mentalt ljus nu (utan att veta hur det egentligen gått).

  SvaraRadera
 3. Du ligger med på listan nu, men bara den ena av bloggarna. Lite lurigt med två olika sådär...

  SvaraRadera
 4. Hur ska man annars få spridning :o)

  SvaraRadera

Om du vill du följa kommentarerna för den här posten kan du prenumerera via e-post. Klicka på länken Registrera dig via e-post nedan. Det är lika enkelt att sluta prenumerera.