28 februari 2010

Sallad till Börje Ahlstedt

Inatt drömde att jag skulle ordna sallad till skådespelaren Börje Ahlstedt och hans ensemble och att Börje var en elak jävel.

Jag visste att Börje ville ha hemgjord sallad men eftersom jag var så sent ute sprang jag in i en affär och köpte ett gäng osorterade vanliga lunchsallader. Sedan var jag runt i gränder i staden York och försökte hitta att bra ställe att hälla ut sex till åtta flaskor lättöl innan jag levererade salladen - det var viktigt att jag hade gjort det innan.

I gränderna som var snöiga, isiga, smutsiga och ogästvänliga trippade små barn obekymrat förbi på väg hem från skolan. Dom tittade lite förundrat på mig. Slutligen, i ett dike i utkanten av staden lyckades jag hälla ut ölen.

Efter det skyndade jag vidare mot en allt mer förbannad Ahlstedt, men var först tvungen att parkera min lilla röda skåpbil i en backe - jag tror att jag skulle in i en liten affär som ägdes av en gammal tant. Bilen började rulla ner för en stor backe trots att jag drog och slet i handbromsen. Skulle min lilla skåpbil krocka med den mötande bilen? Nej! Det var nära.

Till slut kom jag fram med salladen till ensemblen på Hornsgatan i Stockholm - tror att det var till Teater Tribunal - och blev utskälld av Börje för att jag hade tio eller tolv sallader när dom bara var åtta. Jag försvarade mig med att jag tänkte att någon kanske var extra hungrig, att så här fick dom mer att välja på och att det knappt hade kostat något extra. Eftersom jag var sen hann dom precis kasta i sig salladen - Börje tog två - innan det ringde för andra akten. Börje var fortfarande sur men ändå ganska nöjd med min insats.

Och så undrar jag varför jag är trött på morgonen ...

/Peter

Andra om , , .

Foto jonsson

1 kommentar:

Om du vill du följa kommentarerna för den här posten kan du prenumerera via e-post. Klicka på länken Registrera dig via e-post nedan. Det är lika enkelt att sluta prenumerera.