12 november 2009

Utdöm minusmål vid supportervåld

SvT idag: "Polisen hyser gott hopp om att kunna identifiera den man som i söndags sänkte Assyriska-spelaren Andi Toompuu med ett knytnävsslag efter kvalmatchen mot Djurgården på Stadion."

Jag funderar lite på det här att Djurgårdssupportrar stormade plan och slog ned spelare ur Assyriska för några dagar sedan. Supportrarna gjorde det för att fira att dom vann med 3-0 och att Djurgården därmed håller sig kvar i allsvenskan. Himla tur att dom inte förlorade kan man tycka.

Så här rapporterade SR.se i måndags: "Det blev en seger med bitter eftersmak för Djurgården fotboll igår. Efter att det stod klart att Djurgården besegrat Assyriska i kvalet och därmed fortsätter att spela i allsvenskan även nästa säsong rusade anhängare in på planen. Några passade på att slå eller sparka på Assyriskas spelare och för Djurgården väntar troligen böter."

Men varför bara böter och avstängning av enskilda supportrar? Varför inte ett baklängesmål per 20 supportrar på plan? Och två baklängesmål för varje nedslagen spelare, funktionär eller åskådare? Resultatet hade blivit att Assyriska hade vunnit med massor istället för att vara hotade och slagna i dubbel bemärkelse. Se där ett straff som hade känts ända in i supportersjälen.

/Peter

Expressen, Aftonbladet, DN, Svenskan och - antar jag - alla andra har rapporterat om händelsen.

Andra om , , , .
Foto: Fotbollskanalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du vill du följa kommentarerna för den här posten kan du prenumerera via e-post. Klicka på länken Registrera dig via e-post nedan. Det är lika enkelt att sluta prenumerera.