17 september 2009

EU-förlikningen om telekompaketet startar

Christian Engström (MEP PP) skriver på sin blogg:

"Ministerrådet och den svenska regeringen vill att tredjebehandlingen [av telekompaketet] bara ska handla om det kontroversiella 'tillägg 138'. I den skrivning som parlamentet antog i andrabehandlingen i våras garanterar det tillägget att ingen ska kunna stängas av från internet utan att det åtminstone är en domstol som har beslutat det.

Ministerrådet och det svenska ordförandeskapet under infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) vill istället ha en formulering som gör att människor kan stängas av utan föregående rättslig prövning, och att de sedan i efterhand får processa i domstol om saken om de vill, kan, har råd och orkar.

Varför regeringen slåss med näbbar och klor för att låta de privata film och skivbolagen ta kontrollen över internet är inte känt."

Jag kan bara hålla med. I synnerhet med tanke på hur svenska MEP i den andra behandlingen nästan slogs med varandra om att krama 'tillägg 138'. Det var väl bara Gunnar Hökmark (M) som distanserade sig lite genom att som vanligt prata om något annat.

Läs hela texten på Christians blogg.

/Peter

Andra om , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om du vill du följa kommentarerna för den här posten kan du prenumerera via e-post. Klicka på länken Registrera dig via e-post nedan. Det är lika enkelt att sluta prenumerera.