26 september 2009

Galleria Hornstull

Läser i dagens Södermalmsnytt att man trots allt ska gå vidare och bygga en galleria vid Hornstull enligt det förslag som presenterades för några år sedan (DN: Hornstulls nya anskte). Stadsbyggnadskontoret och Bonnier fastigheter är på hugget.

Området som ska gallrifieras är lite slitet och dystert, och det skulle må bra av en uppfräschning. Men ett butikskomplex i tre våningar är inte vad som behövs. På kort avstånd från Hornstull ligger Västermalmsgallerian, Ringen och det stora snart klara Liljeholmen.

En av de mer ledsamma aspekterna är att ett nytt galleriakomplex inte kommer att ha utrymme för individuella ställen som Crave hamburger och wokhak, Bagarn nere i tunnelbanehallen och, vad den nu heter, dambutiken som faktiskt säljer strumpbyxor. Och många fler.

Det är såna här ställen som är Hornstull. Det är kliniskt rent från Mc Donads, Waynes, Dressmann, Lindex och vad de nu heter. Och det är fantastiskt skönt.

Upprustning ja! Galleria nej nej nej.

/Peter

Andra om , .

2 kommentarer:

  1. Crave får inte försvinna! Det har ju varit min räddning flera gånger!

    SvaraRadera
  2. Medge att det är en helt anan sak att handla på Crave än på Mc Donalds eller Burger King?!

    SvaraRadera

Om du vill du följa kommentarerna för den här posten kan du prenumerera via e-post. Klicka på länken Registrera dig via e-post nedan. Det är lika enkelt att sluta prenumerera.